Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Küresel Tarım Forumu Samsun’da başladı

Merkezi Konya olan ve başkanlığını Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay’ın yürüttüğü Memleketler arası Tarım Kentleri Birliği’nin 2. Global Tarım Forumu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın iştirakiyle Samsun’da başladı.

Küresel Tarım Forumu Samsun’da başladı
19 Temmuz 2023 14:36
54

SAMSUN (İGFA) – Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin mesken sahipliğinde Samsun Şehit Ömer Halisdemir Çok Maksatlı Salonu’nda gerçekleştirilen forumun açılışında konuşan Milletlerarası Tarım Kentleri Birliği Lideri ve Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim, mesken sahipliğinden ve emeklerinden ötürü Samsun Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir’e teşekkür etti.

Uluslararası Tarım Kentleri Birliği’nin kurulduğu 2019 yılından itibaren belediyeler ortasında iş birliğinin artırılması, yurt dışı üyelerle bağlantılar kurulması için ağır bir gayret sarf ettiğini belirten Lider Altay, “Şu anda 18 ülkeden 265 belediyenin üye olduğu bir birlik haline geldik. Gün geçtikçe de süratle büyüyoruz. Zira tarım şu anda dünyanın en değerli gündemi. Tahıl Koridoru’nun açık tutulması şu anda yalnızca bölgede değil, tüm dünyada takip edilen bir gerçek. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın çabalarıyla tekrar açılacağına inanıyoruz” sözlerini kullandı.

“TARIM ŞU ANDA DÜNYANIN EN DEĞERLİ GÜNDEMİ”

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin konut sahipliğindeki programda konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, devletlerin tarım dalını artık Ulusal Savunma Endüstrisi kadar değerli gördüğünü belirterek, “Çünkü endüstriniz ve teknolojiniz ne kadar gelişirse gelişsin şayet insanların temel muhtaçlıklarını karşılayamazsanız o vakit başka alanlarda güçlü olmanız çok da bir şey tabir etmeyebilir” dedi.

AGRICITIES üzere bir tertiple tarıma ve kırsal kalkınmaya hizmetlerin yer verilmesinin gurur duyulacak bir şey olduğunu kaydeden Bakan Yumaklı, “Umarım dünyada tarımın değerini anlayan bütün kentler bu platforma üye olur, bilgi ve deneyim paylaşımları çok daha geniş platformlarda konuşulur” diye konuştu. Milletlerarası Tarım Kentleri Birliği Lideri ve Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, tarımın şu anda dünyanın en kıymetli gündemi olduğunu belirterek, “Türkiye artık yalnızca kendisi için üreten, kendisi için çalışan bir ülke değil. Bilhassa Afrika’da ülke olarak tarım konusunda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Biz de kardeş kent münasebetleri ve AGRICITIES çatısı altında bu ilgilerin artırılmasıyla önemli efor sarf etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Programa AK Parti Samsun Milletvekilleri, rektörler, Türkiye’den ve farklı ülkelerden büyükşehir ve vilayet belediye liderleri, akademisyenler ve bölüm paydaşları katıldı. Tarım konusunda memleketler arası farkındalık oluşturulması hedeflenen 2. Global Tarım Forumu iki gün sürecek.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.