Dolar 32,2617
Euro 34,7846
Altın 2.403,29
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Kayseri protokolü Kitap Cafe’yi açtı

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Sarıoğlan ilçesinde bayan kooperatifinde üretilen eserlerin satışının yapılacağı Sarkafe Pastanesi ve Kitap Kafe’nin açılışını yaptı.

Kayseri protokolü Kitap Cafe’yi açtı
28 Temmuz 2023 12:12
32

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç’ın birlikte el ele vererek 16 ilçede kurulmasını sağladıkları bayan kooperatifleri büyümeye ve üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda Sarıoğlan’da bayan kooperatiflerinin ürettikleri eserlerin satışının yapılacağı kitap kafe olarak hizmet verecek Sarkafe Pastanesi ve Kitap Kafe’nin açılışı yapıldı.

Sarıoğlan Bayan Teşebbüsü Üretim ve İşletme Kooperatifi bünyesinde hizmet verecek olan Sarkafe Pastanesi ve Kitap Kafe Açılış Töreni’ne Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Sarıoğlan Kaymakamı Fatih Güler, Sarıoğlan Belediye Lideri Bekir Ayyıldırım, Kayseri Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, vali yardımcıları, ilçe liderleri, vilayet müdürleri, bayanlar başta olmak üzere çok sayıda ilçe sakini katıldı.

Vali Çiçek ve Lider Büyükkılıç, açılış öncesi yöresel kıyafetler giyen minikler tarafından çiçeklerle karşılandı.

“VALİMİZİN TAKDİRLERİ VE UĞRAŞLARI İLE”

Başkan Büyükkılıç, açılış merasiminde yaptığı konuşmada, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in büyük uğraşları olduğuna dikkat çekerek, “Sosyal açıdan Sayın Valimizin takdirleri ve uğraşları malum, benim de takdir ettiğim bir alanda bu türlü bir açılışta bulunmamız bizleri keyifli etmiştir. Sayın Valimizin önderliğinde ne vakit nerede ne istese hayır demeyiz. Makul talepleri sağlama tarafında, bir arada potansiyelize, güçlü bir birliktelik oluşturmak suretiyle ilçelerimizin hepsinde bu uğraşları sürdürüyoruz” diye konuştu.

Kadınların fırsat verilince neler yapabildiklerini bu kooperatiflerde gördüklerini vurgulayan Büyükkılıç, “Hanımefendilere bu fırsat verilince hanımların hem toplumsal istikametten zenginleşmesi hem ekonomik olarak ayaklarının üzerinde durması hem de kentimize, ilçemize farklı bir renk katmaları, hanımların olduğu yerde titizliğin, itimadın, hürmetin olması, birbirini tetiklemekte ve güçlendirmektedir” dedi.

Büyükkılıç, bu manalı çalışmadan ötürü başta Vali Çiçek olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

“MEMDUH BÜYÜKKILIÇ OLMASAYDI 16 İLÇEDE BU BAYAN KOOPERATİFLERİ OLMAZDI”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise bir muvaffakiyet öyküsü yazıldığına vurgu yaparak, “Sarıoğlan ilçemizde bayanlarımız inanılmaz lezzetli, çok büyük beğeni alan çikolata üretimine başladı. Büyükşehir Belediye Liderimiz, yalnızca burada değil 16 ilçedeki tüm kooperatiflerde inanılmaz takviye verdi, para verdi, emek verdi, vakit verdi. Memduh Büyükkılıç olmasaydı, 16 ilçede bu bayan kooperatifleri olmazdı. Allah razı olsun çok teşekkür ediyorum. Uygun ki Memduh Büyükkılıç var diyorum” diye konuştu.

Kadın kooperatiflerinin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Çiçek, “16 ilçede bayan kooperatifleri kurarken ne gereği var, vakit kaybı, emek kaybı biçiminde tenkitler geldiğini hatırlatan Çiçek, “Bir hayal kurduk, buna inandık, Kayseri’nin bayanlarına güvendik, yola çıktık. Her geçen gün o hayal üzerine koşturmaya devam ediyoruz. Bayanlarımız büyük bir çaba veriyor. Sarıoğlan çikolatasını kısa bir müddette duymayan kalmadı neredeyse. Buna sahip çıkın. Bayan kooperatifleri ile ilgili emeği geçen takım var, hepsine teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

Vali Çiçek ve Lider Büyükkılıç’a teşekkür eden Sarıoğlan Bayan Kooperatifi üyesi bayanlar ise “Kayseri Valimiz ve Büyükşehir Belediye Liderimize bizlere vermiş olduğu bu hoş dayanaktan ötürü çok teşekkür ederiz” dedi. Konuşmaların akabinde dualar eşliğinde kurdele kısmı ile kafenin açılışı yapıldı.

Açılışın akabinde Vali Çiçek ve Lider Büyükkılıç ile protokol, kafeyi gezerek, içerisindeki eserleri ilgiyle inceledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.