Dolar 32,1882
Euro 35,0650
Altın 2.470,11
BİST 10.168,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Kayseri Melikgazi’den depremzedelere yardım eli

Sarsıntı bölgelerine birinci günden beri dayanakları süren Kayseri’nin Melikgazi Belediyesi, 6 Şubat’taki sarsıntılardan etkilenen Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde, afetzedelerin barınması gayesiyle Diyanet Center Of Amerika ile yaptığı ikinci Melikgazi Ömür Alanı’nın açılış merasimini gerçekleştirecek.

Kayseri Melikgazi’den depremzedelere yardım eli
25 Temmuz 2023 16:00
29

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’nin Melikgazi Belediyesi Diyanet Center Of Amerika Ömür Alanı’nda ömrün başlayacağını söyleyen Melikgazi Belediye Lideri Dr. Mustafa Palancıoğlu, “6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen zelzelenin çabucak akabinde hem Melikgazi Belediyesi olarak hem de hayırseverlerle yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda son yaptığımız çalışma Dulkadiroğlu ilçemizde 88 konteynerden oluşan içerisinin tefrişi ile birlikte tamamlanan ömür alanının açılışını bugün saat 17.00’de yapıyoruz. Büsbütün tefrişatı yapıldı.

Konteynerlerin buzdolabı, televizyon, klima, yatak, masa ve sandalyeleri olmak üzere çatalından bıçağına, sabununa kadar her türlü gereksinim sağlanmış oldu. Konteyner içerisinde küçük bir mutfak nişi tıpkı vakitte duş ve WC’si bitmiş durumda. Her konteynerinin önüne bir yeşil alan yaptık. Asfaltlama ve otopark çalışması tamamlandı. Birebir vakitte ömür alanı içerisinde çamaşırhane, kütüphane ve kapılarının önünde hobi bahçeleri bulunuyor. Dulkadiroğlu ilçesinde yapmış olduğumuz bu çalışma ikinci ömür alanı. Birincisini iki ay evvel açmıştık.

Vatandaşlarımız burayı en güzel halde kıymetlendirmekte, memnuniyetler yüksek. Hasebiyle depremzede vatandaşlarımızın en âlâ biçimde aileleriyle konaklayabilecekleri, nitelikli pak bir ömür alanını da Melikgazi Belediyesi olarak hayırseverimiz Diyanet Center Of Amerika ile birlikte yapmış bulunmaktayız. Amerika’da bulunan tüm Türk hayırsever arkadaşların Diyanet’e yapmış oldukları bağış çerçevesinde Diyanet Center Of Amerika ile birlikte bu hizmeti Melikgazi Belediyesi olarak tamamladık. İnşallah buradaki ikinci kademe alanı da en düzgün halde vatandaşlarımıza kalıcı konutları yapılana kadar hizmet edecektir diye ümit ediyoruz. Altyapı ve üst yapı çalışmaları tamamlanan ve yaklaşık 8 bin 300 metrekare alanda hazırlanan Maraş’taki bu hayat alanını kullanacak depremzede kardeşlerimize iyi olmasını diliyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.