Dolar 32,2959
Euro 34,6960
Altın 2.408,02
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Kayseri Melikgazi’de Diyanet Of America açıldı

Melikgazi Belediyesi, depremzedelerin süreksiz barınması gayesiyle Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde imalini tamamladığı Melikgazi Belediyesi Diyanet Of America Hayat Alanının açılış merasimini gerçekleştirdi.

Kayseri Melikgazi’de Diyanet Of America açıldı
27 Temmuz 2023 12:48
32

Mehmet UZEL (KAHRAMANMARAŞ İGFA)
Afetin birinci gününden itibaren, sarsıntı bölgesi ve afetzedelerin muhtaçlıklarını karşılamak için canla başla çalışan Kayseri’nin Melikgazi Belediyesi, 8 bin 300 metrekare alanda 88 konteynerden oluşan ikinci ömür alanı projesini hayata geçirdi.

Melikgazi Belediyesi Diyanet Center Of America Ömür Alanı açılış konuşmasını yapan Melikgazi Belediye Lideri Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Amerika’dan bütün kardeşlerimizin bağışlarını göndererek dayanağını esirgemeyen Bilal Beyefendi ve grubu, Kızılay lideri, meclis üyesi, KIZILAY gönüllüleri ve sarsıntının birinci gününden itibaren 300’e yakın işçimiz burada çalıştılar. 700’den fazla yardım tırı gönderdik. Kayseri Zelzele Uyumu ismi altında tertip oluşturduk. Kayseri üzerine düşeni ziyadesiyle yaptı. Burası 8300 metrekareden oluşuyor. Çamaşırhane, kütüphane, banklar, kamelyalar, hobi bahçeleri üzere kısımlar ekleyerek, iğneden ipliğe hepsini teslim ettik. Yeni gereksinimleri karşılamaya çalışıyoruz. Konteynerde yaşayan kardeşlerimizin keyifli olması bizleri de çok memnun ediyor. Amerika’da bütün kardeşlerimizin bağışlarını göndererek dayanağını esirgemeyen hayırseverlerimize de teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah en kısa vakitte kalıcı konutlarına da vatandaşlarımız bir an evvel yerleşirler. Yeni ömür kentimizin güzel olmasını dilerim.” dedi.

Oluşacak yeni gereksinimlerin karşılanmaya devam edeceğini de söyleyen Dr. Mustafa Palancıoğlu, depremzede çocukların eğlenebilmeleri için 30 adet bisiklet ikram edeceklerini ve bir futbol alanı yapma kelamını de verdi.

Yaşam alanı sakinlerinden depremzede Fatma Karabıyık, “Melikgazi Belediye Liderimiz Mustafa Beyefendiden Allah razı olsun. Rabbim bir daha bu türlü acı günler yaşatmasın. Biz 5,5 aydır çadır kentte yaşadık tüm zorlukları gördük fakat Melikgazi daima yanımızdaydı. Herşeyimiz dört dörtlük. Eksik hiçbir şeyimiz yok.” diye konuştu.

Diyanet Center Of America ismine konuşan Prof. Dr. Bilal Kuşpınar ise şunları söyledi: “Diyanet Amerika Merkezi, Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonlarıyla Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığında 2016 yılında hizmete geçen çok kapsamlı bir yardım teşkilat. Depremzede kardeşlerimize toplanan yardımlarla bu konteynerleri yaptırdık. Amerika’daki Müslümanların vermiş olduğu dayanakla Melikgazi’mizin büyük katkısı ile yapıldı burası. İyi olsun.”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Lideri Hayrettin Güngör ise, “Büyük afeti birlikte yaşadık ancak çok şükür bugünlere tekrar birlikte geldik. Bütün takviyesi ile burada olan herkese çok teşekkür ederim. İnşallah 1 yılda kalıcı konutlara geçeceğiz. Büyük bir uğraş var kentimizde. Kayseri daima yanımızdaydı. Melikgazi Belediye Liderimiz kadim dostum Mustafa Beyefendiye emeği ve yüreği için çok teşekkür ederim. Hoş vakitlere gerçek gidiyoruz. Bu ömür alanının depremzede kardeşlerimize iyi olmasını dilerim.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.