Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Demir: Yapılan her güzel işi ideolojik gözle eleştirmeyin!

Mardin’in Yeşilli Belediye Lideri Hayrettin Demir, Yeşilli’de devam eden yerinde kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklamada bulunan TMOBB’ Mardin temsilcilerine yaptığı basın toplantısıyla reaksiyon göstererek, “Yapılan her hoş projeye siyasi gözle, ideolojik yaklaşımlarla bakmaktan vazgeçin” dedi.

Demir: Yapılan her güzel işi ideolojik gözle eleştirmeyin!
22 Temmuz 2023 20:00
50

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Yeşilli’de devam kentsel dönüşüm projesinin Mardin’de bir birinci olduğuna işaret eden Yeşilli Belediye Lideri Hayrettin Demir, Devam Yeşilli’de iki mahallede devam eden ve ilçe geneline perdeypey yaymayı planladıkları yerinde dönüşüm projesiyle ilçenin tekrar ihya ve inşa edileceğine işaret etti.
Yeşilli’de yola çıkarken değişimden ve dönüşümden kelam ettiklerini hatırlatan Lider Demir, “Biz yola çıkarken sıradan değişim ve dönüşüm değil. Merkez ilçe yapma yolunda emin adımlarla yürürken basamak evre basamak olduğunu biliyorduk. Güç ve zahmetli olduğunu biliyorduk. Bu halka verilen bir kelamımız vardı. Hakka verilen bir kelamımız vardı. Kardeşlerimize verilen bir kelamımız vardı. Bu ilçeyi tekrar inşa ve imar edeceğiz. Basın mensuplarımız vakit zaman bu projemizle alakalı lehte ve adeta birçok kelam ve haber çıktığını görüyoruz. Bu işimizin sıkıntı olduğunu 500’e yakın konut sahibi ile uzlaşma konusunda zorlanacağımızı lakin bu kardeşlerimizin vakit içerisinde projenin ne kadar ilçe’nin mukadderatını değiştireceğini izah etmiştik.%98’i bu projeyi kabul görmüştü. Ortalarında 20 kardeşimiz bu projeyi anlayamadılar. Bariyerden çıkmak istemediler. Kimseyi yerinden çıkarmak istemiyoruz. Bunun İsmi yerinde dönüşümdür. Çökmüş külliyen yaşanmaz hale gelmişti yangın esnasında bile 2 vatandaşımızı hayatı kaybetti. Benim halkının burada yaşamasına vicdanım tahammül edemedi” dedi.

EZBERE KONUŞMAYIN

ilçe halkımızın yatay ve lokal mimari olsun Osmanlı ve Selçuklu mimarisi cumhuriyetimizin bedelleri en yakın hoş binalarda yaşamasını istedigini kaydeden Lider Demir şunları aktardı,”Bunun da kolay olmayacağını biz biliyoruz.Biz isterdik ki Mimarlar Odası birçok STK’lı kardeşimiz evvel gelsinler bizi dinlesinler hedefimizi maksadımızı görüntümüzü yaptığımızı ve yapacağımızı bizden duysunlar bilgi ve evrakları bizden alsınlar. Keşke rastgele yahut ezbere konuşmasaydılar.Diplomalarina da ihanet etmesinler. Mühendislik hizmetleri almamış Yapı kayıt dokümanı almamış ulaşım imkanı olmayan ve büsbütün mimara ters yolları her türlü hukuksal yere alışılmamıştır. 3194 sayılı kanunu muhalif binalarının olduğunu olduğunu bilsinler ve biz bu binaları yıkarken hakkketen bu insanların mağdur ettiğini yoksa memnun ettiğini bilsinler. Ezbere konuşmasınlar.”

“Gelin bir çayımızı için birlikte inceleyelim”

Yeşilli’de devam eden yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Mardin Kent Hastanesi Projesi’nden sonra tarihin en büyük projesi olduğuna işaret eden Lider Demir, TMOBB’a mensup, mimar ve mühendisleri, belediyeye çay içmeye davet ederek, projeyi birlikte irdelemeye davet etti

Mimarlar Odası olaya tarafsız gözle bakması gerektiğine dikkat çeken Demir,” Kardeşlerime şu yanıtı veriyorum.Mimarlar Odası kardeşlerim siz mimarsanız mühendisseniz gelin bizimle bir meramımızı kederimizi dinleyin. Siyasi gözle bakmayın. Memleket sevdasıyla bakın kardeşlik sevdasıyla meslek icabıyla bakınız. Mühendislik hizmeti görmemiş Yapı kayıt evrakı olmayan Kaçak ve imara ters binayı savunuyorsunuz. “Şeklinde açıklamada bulundu.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.