Dolar 32,2329
Euro 34,9539
Altın 2.408,76
BİST 10.400,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Açık
İstanbul
29°C
Açık
Cts 30°C
Paz 32°C
Pts 31°C
Sal 28°C

Bursa İnegöl affetmedi, cezayı kesti!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde mobilya endüstrisinde yeşil alana endüstriyel atık attığı tespit edilen şahıs evvel imgelerle kayıt altına alındı, akabinde bin 295 TL idari para cezası ve 500 TL paklık fiyatı olmak üzere bin 795 TL ceza kesildi.

Bursa İnegöl affetmedi, cezayı kesti!
14 Temmuz 2023 16:12
36

BURSA (İGFA) – Temizlik konusunda bugüne kadar pek çok adım atan, öncelikle atıkların nizamlı toplanması ve bertaraf edilmesi noktasında hayata geçirdiği tesisler ve farkındalık çalışmalarıyla sorunu çözme çabası gösteren İnegöl Belediyesi, sunulan tüm imkanlara karşın çevreyi kirletenleri affetmiyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü grupları, sıkı kontrollerle etraf kirliliğine sebebiyet verenleri tek tek tespit ediyor.

Bu kapsamda son olarak Mahmudiye Mahallesi Güngör Sokak üzerinde bir kamyonet ile yeşil alana endüstriyel atık atıldığı tespit edildi.

Şahsı görüntüleyen gruplar, akabinde durumu Zabıta Müdürlüğüne bildirdi. Zabıta takımları manzaralar üzerinden idari yaptırım uygulayarak tutanak hazırladı. Atıkları yeşil alana atan bireye 1295 TL idari para cezası ile birlikte 500 TL paklık fiyatı olmak üzere toplamda 1795 TL cezai süreç uygulandı.

İnegöl Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, geleceğe hoş bir dünya bırakmak ismine kentimiz özelinde etraf ve paklığa azami derecede değer verdiklerinin altını çizerken, “Bu hassaslığı vatandaşlarımızın da göstermesi ismine gerek farkındalık çalışmalarıyla gerekse de kurduğumuz tesislerle ilçe halkımızın işini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Bilhassa sanayi bölgesinde üreticilerimizin işini kolaylaştırmak ismine Tehlikesiz Endüstriyel Atık Toplama Merkezi oluşturduk. Vatandaşlarımız 153 çizgilerimizi araması durumunda adreslerinden gidip atıkları alıyor ve uygun halde bertarafını sağlıyoruz. Buna karşın, uygunsuz davranışların devam ettiğini görüyoruz” sözleri kullanıldı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.