Dolar 32,2521
Euro 35,0607
Altın 2.465,92
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Bursa 15 Temmuz ihanetini unutmadı

15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünün 7’inci yıl dönümünde Bursalılar tekrar meydanları doldurdu.

Bursa 15 Temmuz ihanetini unutmadı
16 Temmuz 2023 10:00
28

BURSA (İGFA) – Bursa Valiliği’nin uyumunda Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü aktiflikleri kapsamında bayrak yürüyüşü düzenlendi.

Atatürk Heykeli önünden başlayıp 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sona eren yürüyüşe, Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş’ın yanı sıra Vali Yakup Canbolat, Bursa Milletvekilleri, AK Parti Vilayet Lideri Davut Gürkan, ilçe belediye liderleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân katıldı. Büyük bir coşkunun yaşandığı yürüyüşte, vatandaşlar ellerindeki Türk Bayraklarıyla ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı. Ağır iştirakin olduğu aktiflikte, Büyükşehir Belediye Bandosu’nun ve Mehter Takımı’nın marşlarıyla coşku doruğa çıktı. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan dev bayrak da vatandaşların ellerinde Demokrasi Meydanı’na getirildi. Yürüyüşün akabinde Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen merasim, hürmet duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, Kuran’ı Kerim tilaveti ve mehter şovlarıyla devam etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, 15 Temmuz’u Türk milletinin diriliş destanı, ayrılıkların ve farklılıkların kenara bırakılıp yekvücut olunan bir an olarak tanımladı.

15 Temmuz’un bu milletin şehadete yürüdüğü yol ve milletin devletle bütünleşmesi olduğunu söyleyen Lider Alinur Aktaş, 15 Temmuz’un Seyit Onbaşıların, Fatma ninelerin, Şerife bacıların, Müstecip Onbaşıların, Şükrü Çavuşların ruhunun yine hayat bulduğu bir gece olduğunu belirtti. 15 Temmuz’un Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkomutanlığında, FETÖcü hainlere dersinin verildiği ulu bir gün olduğunu tabir eden Lider Aktaş, “Vatan Şairi Orhan Şaik Gökyay ne hoş sesleniyor. ‘Bu vatan toprağın kara bağrında, sıra dağlar üzere duranlarındır. Bir tarih boyunca onun uğrunda, kendini tarihe verenlerindir.’ O gece bir tarih yazıldı. Allah, bir daha o geceyi yaşatmasın. Şehadete yürüyenleri Mehmet Akif Ersoy nasıl müjdeliyor. ‘Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber. Sana aguşunu açmış duruyor peygamber.’ Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Birlik ve beraberlik ruhundan asla vazgeçmeyelim. Bizim en büyük sermayemiz budur. Türkiye’nin yükselişini ve büyümesini hazmedemeyenler boş durmayacaktır. Bizler de yaptığımız işleri ibadet aşkıyla yapıp Türkiye’nin daha hoş yarınlara erişmesi için gece gündüz demeden uğraş edeceğiz. Çünkü bu ülke hepimizin” dedi.

“15 TEMMUZ’U ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

Türkiye’nin Sultan Alparslan’ın, Osman Gazi’nin, Fatih Sultan Mehmed’in, Abdülhamid Han’ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve bütün ecdadın emaneti olduğunu lisana getiren Lider Aktaş, emanete gözümüz üzere bakıp gelecek kuşaklara en hoş biçimde bırakmanın da boyun borcu olduğunu anlattı. Türkiye’nin yakın tarihine kara bir leke olarak yazılan lakin Türkiye’nin geleceği ismine bir dönüm noktası olan 15 Temmuz günü yaşananların uzun müddet hafızalardan silinmeyeceğini söyleyen Lider Aktaş, “Bu şuur ile 15 Temmuz’u asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Asya ile Avrupa ortasında cennet misali bir ülke olmamızdan ötürü, şer odakları onlarca yıldır; Asala, PKK, FETÖ üzere birçok hain terör örgütünü kurup kullandı ve kullanmaya da devam ediyor. Fakat yeni 15 Temmuz’lara asla müsaade etmeyiz. Bu noktada 15 Temmuz sonrasında Türk milleti, Cumhurbaşkanımız öncülüğünde ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ kavramları etrafında nasıl bir bütün olunacağını bir sefer daha göstermiştir. O güçlü gecede yaşananlar, Atsız’ın dizilerinin tecessüm etmiş hâlidir. ‘Sızlasa da gönüller düşenlerin yasından, koşar adım gitmeli onların gerisinden. Kahramanlık; içerek acı mevt tasından, ileriye atılmak ve sonra dönmemektir.’ 252 kahraman da motamot bu türlü yaptı. ‘Din ü devlet mülk ü millet’ yolunda şehit olan kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyor, gazilerimize güzel ömürler diliyorum” diye konuştu.

“NE YAŞADIĞIMIZI BİZLER UNUTMAYACAĞIZ”

Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, 15 Temmuz’un üzerinden 7 sene geçmesine karşın hiç unutmadıklarını ve unutulmayacağını belirtti. 15 Temmuz günü birlik ve beraberliğimize, vatanımıza karşı bir işgal teşebbüsünde bulunulduğunu anlatan Gözgeç, “İşgal teşebbüsünde FETÖ’cü teröristlere karşı milletimiz korkusuz yürekleriyle tankların karşısında dimdik durdu. Her yaştan insan şehitler köprüsündeydi. Tüm millet genciyle yaşlısıyla meydanlara indi. Birileri televizyon karşısında kahvesini yudumlarken, Cumhurbaşkanımız milletiyle buluşmaya geldi. O gün milletimiz vatan, millet ne demek olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Ne yaşadığımızı bizler unutmayacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünyaya söyleyecek daha çok kelamımız var. Rabbim bir daha bu türlü bir teşebbüs yaşatmasın” dedi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, vatandaşların 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Gününü kutladı. 952 sene evvel Malazgirt’te, 724 yıl evvel Söğüt’te, 570 sene evvel İstanbul’da, 108 sene evvel de Kurtuluş Savaş’ında ve Çanakkale’de vatan ve millet aşkıyla birçok destanlar yazan bir ecdadın mirasçısı olduğumuzu hatırlatan Vali Canbolat, “15 Temmuz’da yapılmak istenen darbe teşebbüsünü de tekrar birlik ve beraberlik ruhuyla daima bir arada bertaraf ettik. Bu destansı çaba tüm dünyaya verilen en kati bildiri olmuştur. 7 sene evvel devletin içine yuvalanan FETÖ ihanet çetesi, milletin tank ve tüfeğini milletin üzerine çevirmiş, birçok canlara kastetmişti. Halkımızın üzerine bomba ve mermiler yağdırmıştı. Milletimiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine yanıt olarak meydanlara indi. Bir an bile canını düşünmeden şehit yahut gazi oldu. Darbeyi bozguna uğrattı ve milletimiz bir demokrasi zaferine daha imza attı. Tüm dünyaya, ‘Sakın bize dokunmayın. Dostluğumuzu tercih eden bizden emin, düşmanlığımızı tercih eden rezil olur’ bildirisini verdi. Şehadet şerbetini içen şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim etsin“ diye konuştu.

Konuşmaların akabinde atletler tarafından ‘Koşu Sancağı’, Vali Canbolat’a teslim edildi. Programda, Azerbaycanlı ünlü sanatçı Azerin tarafından konser verildi.

Milli birlik ve beraberlik türkülerini seslendiren Azerin, alanı dolduran yüzlerce vatandaşa coşku dolu anlar yaşattı. Konserin sonunda Lider Aktaş tarafından sanatçı Azerin’e günün anısına tablo ikram etti. Aktiflik, 15 Temmuz temalı belgesel şovları, Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü sanatkarlarının kahramanlık türküleriyle devam etti.

Tüm Türkiye’de olduğu üzere Bursa’daki bütün mescitlerden sela okunurken, gece boyunca şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.