Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Antalya’da yanan ormanı onlar yeşillendirecek

Antalya’nın Kemer ilçesinde pazartesi gecesi başlayan yangında alevlerle uğraş sürerken Muratpaşa Belediyesi’nin Toplumsal Ömür Takviye Merkezi’nin engelli çocukları, yeni evlenen çiftlere armağan için hazırladıkları tohum toplarının yanan alanların yeşillendirilmesinde kullanılmasını istedi.

Antalya’da yanan ormanı onlar yeşillendirecek
26 Temmuz 2023 11:00
57

ANTALYA (İGFA) – Muratpaşa Belediyesi’nin falez kıyı bandında yer alan Adalya Vakfı Özel İhtiyaçlı Bireyler Toplumsal Hayat Takviye Merkezi’nde pazartesi sabahı engelli çocuklar, aileleri ve eğitmenler tohum topları hazırlamak için bir ortaya geldi.

Toprakta bitki oluşumunu geliştiren, toprağı canlandıran ve havalandıranbu küçük toplar için atık kağıtlar ve gazete kesimleri kullanıldı. Küçük kesimler haline getirilen kağıtlar evvel ıslatıldı. Yumuşaması beklendi ve akabinde bitki ve çiçek tohumlarıyla karıştırıldı. Hamur haline getirilen karışım çocukların ellerinde yuvarlanarak top halini aldı.

Bu çalışmayla engelli çocukların küçük kas hünerlerinin, el-göz uyumun, sanatsal maharetleri ve hayal güçlerinin desteklenmesi amaçlanırken çocuklar, yeni evlenen çiftlere ikram edilecek tohum toplarını için Kemer’de pazartesi gecesi başlayan orman yangının akabinde çocuklar ve aileleri fikir değiştirdi. Çocuklar alevlerle gayretin devam ettiği yangının sonrası bölgenin yeşillendirme çalışmalarında kullanılması için saklanmasını istedi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.