Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Vatandaşlar pompaya yansıyan zamları yorumladı

ÖTV fiyatına gelen artırımın akabinde akaryakıt fiyatlarındaki önemli artış münasebetiyle vatandaşlar bel büktü. Akaryakıt istasyonu çalışanları son artırımlar sonrasında birtakım şoförlerin para ödemeden istasyondan kaçtıklarını söyledi.

Vatandaşlar pompaya yansıyan zamları yorumladı
19 Temmuz 2023 17:24
106

Esmanur GÜLBAHAR – Onur POLAT – Herkes Duysun / BURSA (İGFA) –Akaryakıt fiyatlarında son durum araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV meblağında artış yaşanması akabinde motorin ve akaryakıt fiyatlarına 5 ve 6 TL artırım geldi.

Benzin fiyatları 33 liranın üzerine çıkarken motorin fiyatları ise 32 liranın üzerine çıktı.

İşte Bursa’da vatandaşlar akaryakıt fiyatlarıyla ilgili düşündüklerini Herkes Duysun mikrofonları aracılığıyla aktardı.

Akaryakıt istasyonlarına yakıt almaya gelen vatandaşlar, “Zorlanıyoruz fakat yapacak bir şey yok. Bu artırımda birinci kere akaryakıt alıyorum. Bizler çalışan insanlarız ve her daim akaryakıt almak zorundayız. Bu mevzuda yetkililerden yardım bekliyoruz.” dedi.

“EV TAŞIMA FİYATI 80 BİN LİRAYI BULACAK”

Kiralık asansör işi yapan bir vatandaş mesken taşıma fiyatlarının bu artırımlarla bir arada 80 bin lirayı bulacağına dikkati çekerek, “Akaryakıta 3 lira daha artırım gelecek deniyor. Şu an bir konutun nakliyecilik fiyatı 20 bin lira, kim verecek o parayı? Kiracı bir insanın mesken taşıması 70-80 bin lirayı buluyor. Nasıl çıkacağız bu işin içinden?” diyerek reaksiyon gösterdi.

Akaryakıt istasyonu çalışanları ise bu artırımların onlara da sürpriz olduğuna belirterek, artırım sonrasında da satışlara birebir halde devam ettiklerini belirterek, “Bazı müşteriler isyan ediyorlar. Artırımlara herkes reaksiyonlu ama kimse bir şey yapamıyor” yorumunda bulundu.

Bazı akaryakıt istasyonu çalışanları, yakıt almaya gelen vatandaşlardan kimilerinin fiyatlar sebebiyle kendilerine reaksiyon gösterdiklerini belirtirken, kimi şahısların de fiş kestirme mazeretiyle markete gidip fiyatlarını ödemeden kaçtıkları, bu durumlarda da çalışanların maaşlarından kesinti yapıldığını belirterek, alınan hizmetin karşılığının verilmesini talep ettiler. Ayrıyeten bu tip olaylarda kolluk kuvvetlerinin de takviyesini istediler.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.