Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Athleisure Challenge Yarışması tasarımcıları buluşturdu

Athleisure Challenge Faal Giysi Tasarım Yarışı, üstün tasarım yeteneklerini sergilemek isteyen genç dokumacılık mühendisleri ve dizayncıları bir ortaya getirdi.

Athleisure Challenge Yarışması tasarımcıları buluşturdu
15 Temmuz 2023 17:36
66

BURSA (İGFA) – Ticaret Bakanlığı dayanağı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde, 10 dokuma ve hazır giysi konfeksiyon ihracatçı birliğinin hayata geçirdiği ulusal nitelikli Athleisure Challenge Etkin Giysi Tasarım Yarışması’nda birinci ReCos kadrosu olurken, ikinci genA, üçüncü ise Loop ekibi oldu.

Ticaret Bakanlığı takviyesi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde, 10 dokuma ve hazır giysi konfeksiyon ihracatçı birliğinin bu yıl birinci defa hayata geçirdiği Athleisure Challenge Etkin Giysi Tasarım Yarışması’nda dereceye giren ekipler merasimle mükafatlarına kavuştu. İşlevsel ve estetik dizaynların ortaya çıkması ve eserlerin ticarileşmesine katkı sağlanmasının hedeflendiği Athleisure Challenge’da, ReCos Grubu Birinciliğe hak kazanırken, ikinci genA Grubu üçüncü ise Loop Ekibi oldu.

BİRLİK LİDERLERİ TIPKI ÇATI ALTINDA

Uludağ Dokuma İhracatçıları Birliği (UTİB) İdare Heyeti Lideri Pınar Taşdelen Engin ve Uludağ Hazır Giysi ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) İdare Heyeti Lideri Nüvit Gündemir’in mesken sahibi olduğu ödül merasimine, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Lideri Mustafa Gültepe, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) İdare Heyeti Lideri İbrahim Burkay, Türkiye genelindeki Dokumacılık ve Hazır Giysi İhracatçı Birliklerinin liderleri, UTİB ve UHKİB İdare Şurası Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

TAŞDELEN ENGİN: “HER ADIMDA YANINIZDA OLACAĞIZ”

Gecenin konut sahibi UTİB İdare Heyeti Lideri Pınar Taşdelen Engin, “Atletik manasına gelen ‘Athletic’ ve özgür vakit aktivitesi manasına gelen ‘Leisure” sözlerinden oluşan Athleisure modası, tarz ve konforu kusursuz bir formda birleştiren, günümüzde giderek daha fazla talep gören bir trend haline geldi. Bu müsabakada, kadrolarımızın bu eğilimi nasıl yenilikçi ve sürdürülebilir dizaynlara dönüştürdüğünü görmek beni çok gururlandırdı. Koleksiyonlarda gördüğümüz özgünlük, teknik maharet ve modaya getirdikleri yeni soluk, gelecek vaat eden yeteneklerin kesim için ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

BURKAY: “NELERİ BAŞARABİLECEĞİNİZİ ZİYADESİYLE GÖSTERDİNİZ”

Gençlere seslenen BTSO Lideri İbrahim Burkay ise “Tekstil bölümü gelişimini süratle sürdüren ve ağır rekabetin yaşandığı bir alan. Sizler, bu değişikliklere ayak uyduracak ve bölümün yapısını şekillendirecek niteliklere sahipsiniz. Fikir çok kıymetli, ancak fikri esere çeviremediğiniz takdirde, bunun hiçbir değeri kalmaz. Esere çevirdiğiniz fikirlerle, pazara giriş yapmanız lazım. Pazara giriş yaptığınızda yatırımcı için ülkü bir pozisyona ulaşmış olursunuz. Sizler bu yarışta, tutkunuz ve özgüveninizle neleri başarabileceğinizi ziyadesiyle gösterdiniz. Azminiz ve emeğiniz için her birinizi başka ayrı kutluyorum” dedi.

GÜLTEPE: “BİRLİKTE ÇOK GÜÇLÜYÜZ”

TİM Lideri Mustafa Gültepe de konuşmasında müsabakanın sloganı olan “Birlikte Daha Güçlüyüz” ün ülkemizi de tabir ettiğini söyledi. Bugüne kadar ihracatçı birliklerinin birçok yarış düzenlediğini, Athleisure Challenge’ın ise çok farklı bir boyut getirdiğini belirtti. Ödül merasimine katılan ATHİB Lideri Fatih Doğan, DENİB İdare Heyeti Lider Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu, EHKİB Lideri Recep Burak Sertbaş, ETHİB İdare Heyeti Üyesi Muzaffer Turgut Kayhan, GAİB Lideri Ahmet Fikret Kileci, İTHİB İdare Şurası Üyesi Necat Altın, UHKİB Lideri Nüvit Gündemir ve UTİB Lideri Pınar Taşdelen Engin genç tasarımcılara muvaffakiyet dilediler.

FİNAL SUNUMLARI BUTEKOM’DA YAPILDI

Athleisure Challenge Faal Giysi Tasarım Yarışı Final Kıymetlendirme Heyet Toplantısı; Müsabaka Moderatörü Ufuk Batum ve Yarış Mentörü Mustafa Demiralay eşliğinde BUTEKOM mesken sahipliğinde gerçekleştirildi. UTİB İdare Heyeti Üyesi İhsan İpeker, UHKİB İdare Şurası Üyesi Ali Erge, ATHİB İdare Şurası Üyeleri Veli Ulusoy ve Ali İstek Hasoğlu, GAİB İdare Şurası Üyesi Yaşar Mete Akcan, ETHİB İdare Konseyi Üyesi Muzaffer Turgut Kayhan, EHKİB İdare Heyeti Üyesi Tuğba Hazar, İHKİB İdare Konseyi Üyesi Bünyamin Yevlal ve İTHİB İdare Heyeti Üyesi Sultan Zirve toplantıda yer aldı. Çevrimiçi ortamda katılan İstek Kaprol, Emre Pakel, Fırat Neziroğlu, Gizem Kiracı, Gülin Girişmen, Şebnem Günay ve Şiyar Akboğa’ın da yer aldığı heyet, finalistlerin koleksiyonlarını kıymetlendirdi. Kümelerin etkileyici sunumları sonrası dizaynları da inceleyen heyet, oylama yaparken zorlandı.

BÜYÜK ÖDÜL, YURT DIŞI EĞİTİMİ

Yarışmaya, Türkiye genelindeki 19 üniversitenin dokuma mühendisliği kısmından 48, dokuma ve moda tasarımı kısmından 51 öğrenci olmak üzere toplam 99 öğrenci başvurdu. Eğitim ve ön eleme evresinden geçen 37 yetenekli dokumacılık mühendisi ve tasarımcının oluşturduğu 6 kadro, birbirinden etkileyici koleksiyonlarını sunmak için uzun bir süreçten geçti. Müsabaka boyunca düzenlenen eğitimler ve toplantılarla gruplara ‘athleisure’ modasının önde gelen isimlerinin tecrübelerinden faydalanma fırsatı sunularak vizyonlarını geliştirmelerine yardımcı olundu. Finalist kadrolar, üretim sürecinde bağlı oldukları firmaları ziyaret ederek dizaynlarının her evresini yakından takip etti. Bu süreçte ortaya çıkan heyecan verici koleksiyonlar, final gecesindeki defilede tüm ihtişamıyla sahnelendi. Modeller, athleisure modasının ruhunu yansıtan ve işlevsellik ile estetiği bir ortaya getiren dizaynlarla podyumu adeta ateşledi. Koleksiyonları titizlikle pahalandıran heyet üyelerinin kararıyla belirlenen birinci 3 kadro, Tasarım Tescil ve Kappa Koleksiyonu’nda yer alma imkânının yanı sıra fuar ziyaret imkânı ve en fazla bir yıl mühlet ile memleketler arası seviyede kabul görmüş yurt dışındaki merkezlerde eğitime başvurma imkânı kazandı. Ayrıyeten birinci olan kadro üyeleri bu ödüllere ek, 6 aylık online İngilizce eğitimi ve bilgisayar ile ödüllendirildi.

Athleisure Challenge Etkin Giysi Tasarım Yarışı Dereceye Giren Kadrolar içinde birinci ReCos Ekibi olurken, ikincilik mükafatı gen A Kadrosu’na gitti. 3’ncü ise Loop Ekibi oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.