Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Silivri 61’nci Yoğurt Festivali’ne geri sayım

İstanbul’un Silivri Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 61. Yoğurt Şenliği, 21 Temmuz 2023 Cuma günü saat 19.00’da yapılacak açılış korteji ile başlayacak.

Silivri 61’nci Yoğurt Festivali’ne geri sayım
15 Temmuz 2023 15:24
55

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul’un Silivri Belediyesi, klâsik şenlikleriyle ilçenin ünlü lezzetlerini tüm Türkiye’ye tanıtmaya devam ediyor. Silivri Belediyesi tarafından bu yıl 61.’si düzenlenecek Yoğurt Şenliği için hazırlıklar tamamlandı. Şenlikte; ödüllü turnuvalar, yoğurt yeme yarışı, karaoke yarışı, balık tutma yarışı, çocuk şenliği, baloncuk gösterisi, çocuk sineması, stantlar ve halk dansları şovları düzenlenecek. Müsabaka ve turnuvalarda dereceye girenlere altın ve para ödüllü verilecek. Şenliğin sahne programlarında ise ünlü sanatkarlar ünlü sanatkarlar Sibel Can, Aleyna Tilki ve Özcan Deniz en hoş müzikleriyle Silivrilileri coşturacak.

FESTİVAL AÇILIŞ KORTEJİ İLE BAŞLAYACAK

61. Yoğurt Şenliği, 21 Temmuz 2023 Cuma günü saat 19.00’da 19 Mayıs Meydanı’ndan (Kaymakamlık Yanı) hareket edecek olan açılış korteji ile başlayacak. 3 gün sürecek Yoğurt Şenliği ile Silivrililer adeta cümbüşe doyacak.

BAŞKAN YILMAZ’DAN ŞENLİĞE DAVET

Yoğurt Festivali’ne tüm Silivrilileri davet eden Silivri Belediye Lideri Volkan Yılmaz, “ 7 bin yıla yakın tarihi geçmişi ile vaktinde birçok farklı toplumu ve kültürü içinde barındırmakla birlikte, kendi zenginliğini de ortaya çıkarmıştır. İşte bu zenginliklerden bir tanesi Silivri Yoğurdu’dur. Bugün 150 yılı aşan bir tarihi, 61 yıla ulaşan bir şenliği olan yoğurdumuzun korunması, yaşatılması ve tekrar mazideki lezzetiyle yaygınlaşması en büyük uğraş ve dileğimizdir. Tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle Türkiye’nin en müstesna ilçelerinden biri olmasına karşın Silivri’mizin bir marka tescili, bir coğrafik işaretli eseri maalesef ki yoktu. Geçtiğimiz yıl titiz ve kararlı bir çalışma sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurduk; yoğurdumuzun coğrafik işaretli bir eser olarak tescillenmesini sağladık. Geçen yılın şanına yakıştığı üzere bu yıl 61’incisini düzenleyeceğimiz Yoğurt Şenliğimizi, işte bu gurur ve memnunlukla gerçekleştireceğiz. Bu fikirlerle konser ve müsabakaların düzenleneceği, halk oyunlarımızın sergileneceği, birçok farklı toplumsal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetin yer alacağı Yoğurt Şenliğimize tüm hemşehrilerimizi davet ediyor, birlik ve beraberliğimizin perçinlenmesine vesile olmasını diliyorum.” dedi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.