Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

10 yıllık çilesi 6 ayda son buldu

10 yıldır böbrek yetmezliği yaşayan ve 4 yıldır diyaliz hastası olan 43 yaşındaki Nail Tuncer, Bursa Kent Hastanesi’nde bekleme listesine girdikten 6 ay sonra böbrek nakli olarak sıhhatine kavuştu.

10 yıllık çilesi 6 ayda son buldu
29 Temmuz 2023 14:12
168

BURSA (İGFA) – Kadavradan donör çıkarımında Türkiye liderliğini elinde bulunduran Bursa Kent Hastanesi, yıllarca organ bekleyen hastalara da umut oluyor. Bursa Kent Hastanesi’nden organ nakil sırasına giren hastalar, olağan bekleme müddetinin çok altında nakil olma talihi elde ediyor. Bu duruma son örnek Bursa’da yaşayan 43 yaşındaki Nail Tuncer oldu. 10 yıldır böbrek yetmezliği ile gayret eden Tuncer, hastalığının berbata gitmesi üzerine son 4 yılda diyalize bağlı yaşamaya başladı. Bu süreçte diğer bir hastaneden organ nakil listesine kayıt olan Tuncer, nakil sırasının gelmemesi üzerine geçtiğimiz Ocak ayında hizmete giren Bursa Kent Hastanesi Organ Nakli Merkezi’ne başvurdu. Burada yapılan kıymetlendirme sonucunda nakil listesine alınan Tuncer, birkaç ay bekledikten sonra böbrek nakli olarak hayata tutundu.

Organ Nakli Merkezi’nde hizmete girdiği Ocak ayından itibaren üçüncü nakli gerçekleştirdiklerinin bilgisini veren Bursa Kent Hastanesi’nde vazifeli Nefrolog Doç. Dr. Yavuz Ayar, “6 aylık süreçte gurur verici bir olay. Zira bekleme listesine bakacak olursak dünya genelinde 3, 5 yıl bekleme süreci hastalar için çok sancılı geçmekte yeni kayıt yaptıran bilhassa ocak ayından sonra yaptırıp, 6 ay içinde böbreğin çıkması hastalar için umut verici, hastanemiz için gurur verici. Bu süreçte tabi ki bilhassa çalışan çalışanımız açısından herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Hastalarımızı Davet Ediyoruz

Bursa Kent Hastanesi’nin, Türkiye genelinde en fazla kadavra çıkaran hastane olması ve 200’ün üzerinde ağır bakım yatağının olmasının organ bekleyen hasta için umut verici olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Ayar, “Bizler de bilhassa böbrek bekleyen hastalarımızı davet ediyoruz. Organ nakli ünitesi olarak eylül ya da ekim ayı üzere canlı nakile başlayacağız” halinde konuştu.

10 yıldır böbrek yetmezliği ile gayret ettiğini söyleyen hasta Nail Tuncer ise, “6 yılı böbrek yetmezliği 4 yılı de diyalizle geçti. Kaydım diğer bir hastanedeydi. Burada nakil yaptığını duydum başvurdum. Birinci 6 ayda kadavradan çağrıldık. Donör uymadığı için diğer yere gitti. İkinci kadavrada birinci 6 ay içinde naklimizi olduk. Hocalarımız bizi çok yeterli yönlendirdiler. Bize çok yardımcı oldular bu süreçte bize lazım olan da moraldi” sözlerini kullandı.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.