Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Sakarya 7 yıl sonra aynı meydanda tek yürek

Sakaryalılar, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün 7’nci sene-i devriyesinde Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Valiliği’nin anma programında Demokrasi Meydanı’nda tek yürek oldu. Kalkışmaya canı değerine dimdik duran kahramanlar, şehitleri dualarla yad ett

Sakarya 7 yıl sonra aynı meydanda tek yürek
16 Temmuz 2023 10:12
60

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Valiliği, 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü’nün 7’nci yıldönümünde Demokrasi Meydanı’nda bir anma programı düzenledi.

7 yıl evvel bugün, hain kalkışmanın karşısında dimdik duran ve ortaya koyduğu iradeyle destan yazan Sakarya halkı, meydanda Türk bayraklarıyla yine tek yürek oldu. Sakarya’da o geceyaşananlar sinema gösterimleriyle hatırlandı. İstiklal Marşı ile başlayan programda kahraman şehitler için 1 dakikalık hürmet duruşunda bulunuldu. Eller şehitlere yapılan dualar için açıldı.

Programa Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem Ulu’nun yanı sıra Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Milletvekili Ali İnci, Vilayet Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Vilayet Jandarma Kumandan Vekili Albay Özkan Seyrek, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, AK Parti Vilayet Lideri Yunus Tever, MHP Vilayet Lideri Oğuz Alkaş, Vilayet Müftüsü Mehmet Aşık, SAÜ Rektörü Hamza Al, Sakarya Barosu Lideri İlknur Ebiz Yıldız, 15 Temmuz Şehit ve Gazileri Derneği Lideri Muhammet Ensar Özensel, 15 Temmuz gazileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem Aziz, meydanda o gecenin kahramanlarını tek tek selamlayarak minnet hissini tabir etti. Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra kelam alan Ulu, Sakarya halkının o gece tanklara, toplara, uçaklara karşı bedenini siper ederek “yenilmez” olduğunu gösterdiğini vurguladı. Bu şuurun imandan, ecdattan ve esaslı bir medeniyetten geldiğine tabir eden Lider Ulu, “Bu çaba el ele ve sırt sırta verenlerin mücadelesidir” diye konuştu.

“MİLLETİMİZ YENİLMEZ OLDUĞUNU DÜNYAYA İSPAT ETTİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı’nın Kahramanları 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü Anma Programı’nda yaptığı konuşmanın izlenmesinin akabinde kelam alan Lider Büyük, “Bu vatan için, bayrak için hiç düşünmeden kendilerini siper eden, bu yolda şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemiz tarih boyunca hep türlü badirelerin içindeydi. İçinde bulunduğumuz devirde de ülkemiz hem içerde hem de dışarıda büyük bir uğraş veriyor. Bunun en yakın örneği; tekrar yaşamamak için dua ettiğimiz 15 Temmuz gecesidir. Milletimiz yenilmez olduğunu 15 Temmuz 2016 gecesi ulu bir direnişle dünyaya bir sefer daha ispat etmiştir. O gece ülkemizin içine sızan hainlerin bizlere doğrulttuğu ne tank, ne top, ne tüfek, ne uçak milletimizi durduramadı. Üstelik bunu başaran; top tüfeğe karşı yalnızca kefenlerini giyerek mevte yürüyen milletimizdir. Bunun en büyük sebebi imanımızdan gelen vatan sevgisidir” dedi.

Başkan Şanlı, “Bugün bu milletin evlâdı olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ülkemizin birliğine cephe alan her örgütün karşısında olmaya, uğraş etmeye devam edeceğiz. Bugün bir ortaya geldiğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Beraberlik Gününde; canıyla, kanıyla yazdığı o destanı ve ölümsüz kahramanlarımızı hürmet ve minnetle anıyoruz. Hak yolunda şehit olan, gazi olan kahramanlarımızın ailelerini de bu türlü evlatlar yetiştirdikleri için kutluyor, Allah sizden razı olsun diyorum. Her birinizi hürmet, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” diye konuştu.

“VATANIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

15 Temmuz Şehit ve Gaziler Derneği Lideri Muhammet Ensar Özensel, “Ölürsem şehit kalırsam gazi diyen soylu milletin evlatları teslim olmayacağını 15 Temmuz’da göstermiştir. Son kahramanlık destanı tarihe altın harflerle yazılmış, Türk milleti hainlere bir defa daha karşı çıkmıştır. Ulusal uğraş ruhu tekrar şaha kalkmıştır. Bizler şehitlerimiz, çocuklarımız ve geleceğimiz için vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle bir kere daha şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize huzurlu bir gelecek diliyorum” dedi.

Programda konuşan Vali Çetin Oktay Kaldırım ise, “Gerek Sakarya’da gerekse ülkemizin her köşesinde 15 Temmuz’u anıyoruz. Bu aziz millet kaç kahramanlıklar ortaya koyarak ülkemizi bugünlere getirdi. Var olduğu günden beri birçok badireler atlatmış asil bir milletin evlatlarıyız. Hiçbir vakit bağımsızlığından ödün vermemiş ulu bir ecdadın, en sıkıntı vakitlerinde insanlığa el uzatmış ulu ve onurlu bir milletin evlatlarıyız. Görevimizi bihakkın yerine getirmek için çok çalışmamız gerekiyor. Sakarya 15 Temmuz’da büyük bir kahramanlık gösteren en değerli vilayetlerden birisi oldu” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.