Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Kayseri Büyükşehir’de işler ‘yol’unda

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kocasinan Bulvarı’nı Kayseri Havalimanı yoluna bağlayacak olan, Yakut, Zümrüt ve Saraybosna Mahalleleri içerisinden geçen Akmescit Caddesi ve Prof. Dr. Aykut Özdarendeli Caddesi olarak isimlendirilen, 60 milyon TL maliyetle projelendirilen yolda asfaltlama çalışmalarına devam ediyor.

Kayseri Büyükşehir’de işler ‘yol’unda
19 Temmuz 2023 11:36
65

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı takımları tarafından son kademeye gelinen Zümrüt Mahallesi Akmescit Bulvarı imal çalışmaları özverili bir halde tüm süratiyle sürüyor.

Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nı KASKİ yanından ve Kocasinan Bulvarı’nı Fuzuli Caddesi devamından başlayarak yeni yapılan havaalanı önünde birleştirecek yol imal çalışmalarına devam edilirken, genişliği 30 metre, uzunluğu yaklaşık 5 kilometrelik ana arter yolun Yakut, Zümrüt ve Saraybosna Mahalleri içerisinden geçen Akmescit Caddesi ve Prof. Dr. Aykut Özdarendeli Caddesi olarak isimlendirilen 1700 metrelik kısmında su, kanal, doğalgaz üzere altyapı ve yol çalışmalarının tamamlanmasıyla asfalt çalışmalarına başlandı.

Asfaltlama çalışmalarına başlanan yol güzergâhı boyunca geliş ve gidiş istikametlerinde altyapı kurumlarına ilişkin sınırların tesisi, toprak işleri ve temel materyali gerçekleştirilirken, sıcak asfalt serimine başlandı. Yaya yollarının ve güzergâh üzerindeki kavşakların düzenlenmesi ile bölgedeki mevcut ulaşım yollarına inançlı ve konforlu yeni bir yol daha eklenmiş olacak.

HEM HAVALİMANINA HEM DE KENTİN DOĞU BÖLGELERİNE SÜRATLİ VE İNANÇLI ERİŞİM

Yapımı yeniden Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen havaalanı ile yeni hal ortasındaki yol ve Bekir Yıldız Bulvarı ortasında erişime imkân verecek bu yol tamamlandığında Kadir Has Kongre Merkezi etrafındaki mahallelerden hem havalimanına hem de kentin doğu bölgelerine süratli ve inançlı erişim imkânı sağlanacak. Devam eden üretim çalışmaları 3 etap biçiminde planlanan yolun birinci 2 etabında yürütülüyor. Son etapta ise kamulaştırma çalışmaları devam ederken, bu süreç sonrasında yapılacak çalışmalara müteakip yol en son halini alacak. Hâlihazırda devam eden, asfalt serimi başlanan çalışmalarda birinci 2 etap tamamlanarak önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.

11 KİLOMETRELİK ALTYAPI ÇALIŞMASI

Yaklaşık 1700 metre uzunluğunda, 30 metre imar genişliğine sahip yolda geliş ve gidiş istikametlerinde yol, yaya yolu, bisiklet yolu imali ile bölge halkına uzun mühlet hizmet vermesi beklenen içme suyu ve kanalizasyon altyapısı oluşturulması amaçlandı. Bu kapsamda, 2 bin 750 metre içme suyu imalatı, 9 bin 72 metre kanalizasyon ve yağmursuyu imalatı olmak üzere 11 bin metreyi aşkın altyapı sınırı döşendi. Toplam maliyeti yaklaşık 60 milyon TL’yi bulacak olan bu yol, toprak işleri, yaya yolu, bisiklet yolu ve etraf donatılarıyla sıcak asfalt yapılarak hizmete açılacak.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.