Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 28°C

Haydi avukatlar Ulus’a! “İlk Bürom” projesi başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Barolar Birliği iş birliğinde Ulus İş Hanı’nda hayata geçirilen ‘İlk Bürom’ projesinin açılışı gerçekleştirildi. Ulus İş Hanı’nın bir kısmının ofis açma imkânı olmayan yeni mezun avukatların kullanımına açıldığı projenin açılışına katılan Lider Mansur Yavaş, projenin, hem meslektaşlarımıza hem de Ulus esnafına yararı olacağını söyledi.

Haydi avukatlar Ulus’a! “İlk Bürom” projesi başladı
16 Temmuz 2023 09:12
50

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Barolar Birliği ortasında imzalanan Ortak Hizmet Projesi protokolü kapsamında Ulus İş Hanı’nda “İlk Bürom” projesi hayata geçirildi.

Hayata geçirilen “İlk Bürom” projesinin açılış merasimine; Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş, Türkiye Barolar Birliği Lideri Erinç Sağkan, Ankara Barosu Lideri Mustafa Köroğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

YAVAŞ: “BURANIN KESİNLİKLE AYAĞA KALDIRILMASI GEREKİYORDU”

Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş, “Ulus’un ayağa kalkması lazım…” diyerek konuşmasına başladı. Yavaş, “Buranın da kesinlikle kıymetlendirilmesi ve ayağa kaldırılması gerekiyordu. Meslektaşlarımızın yaşadığı zorlukları bilen birisi olarak, birebir vakitte da tarihimizi korumak, burayı kullanacak avukatlar ve müvekkiller vasıtasıyla buraya binlerce insanın gelmesi ile buranın demografik yapısını değiştirmesi gayesiyle herkesin gelip daima olarak kullanacakları yerlerin olması kararlaştırıldı” dedi.

Binanın ışıklandırıldığını kaydeden Yavaş, “Eskiden kapkara görünen binanın nasıl ışıl ışıl ortaya çıktığını göreceksiniz. Projenin, hem meslektaşlarımıza hem de Ulus esnafına yararı olacağını fakat en değerlisi Cumhuriyetimizin kurulduğu bu merkez hafızalara kazılmış olan Ulus’un da inşallah ayağa kalkması ve tarihi kent merkezi olarak düzenlenmesi konusunda insanları teşvik edeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

SAĞKAN: “HİZMET AVUKATLAR İÇİN ÇOK BÜYÜK MANA TAŞIYOR”

Türkiye Barolar Birliği Lideri Erinç Sağkan ise “Bugünden itibaren Ankara’daki yurttaşlarımızın hak arama özgürlüklerinin kullanılmasında onların adalete erişiminde bir numaralı durağı olacak bu bina… Bugünden sonra artık Ankara’da şiddete uğrayan bayanlar yalnız kalmayacaklar ve hak gayreti Gelincik Merkezimizle birlikte bu alanda uzman avukatlarımızla birlikte bu binanın içerisinden yükselecek. Manalı bir günde manalı bir binanın açılışını yapıyoruz. Ben bu vesile ile her şeyden evvel bu imkânı bizlere sunan Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Sayın Mansur Yavaş’a şükranlarımı sunmak istiyorum” diye konuştu.

Konuşmasında avukat sayısının fazlalığı sebebiyle ofis açmanın zorluğuna dikkat çeken Sağkan, şunları söyledi:

Türkiye’de 180 bin avukat var. Yüzde 46’sını 0-5 yaş meslek kümesi avukatlar oluşturuyor. Ankara Baromuza bağlı 26 bin avukatın tıpkı oranda çok genç meslektaşlardan oluşan bir yoğunluğu var. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik şartlar, avukat sayısının fazlalığı üzere sebeplerle genç meslektaşlarımız ofis açmakta çok zorlanıyorlar. Bu sebeple bu sunulan hizmet avukatlar bakımından çok büyük mana taşıyan bir hizmet. Mesleğe birinci başladıklarında onlara ekonomik manada bir nebzede olsun eşitlik ögesini yaşatan, kendi ayaklarının üzerinde durup kendilerini geliştirebilecekleri ve karşılığında bu türlü bir imkândan baromuz sayesinde faydalanabilecekleri avukatların birinci durağı burası.”

Konuşmasında Ankara Barosu’nun 100. Yılı olduğuna dikkat çeken Ankara Barosu Lideri Mustafa Köroğlu da şunları kaydetti:

“Ankara Barosu üyesi olduklarını unutmayan, mesleğin başında kendi yaşadıkları zorluklar yaşanmasın diye taşın altına elini koyan iki pahalı meslektaşım olan liderlerim Mansur Beyefendi ve Erinç Bey’e çok teşekkür ederim. Ankara Barosunun ortak hayalinin gerçekleşmesine şahitlik ediyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük bir itina ile yenilenmiş teknolojik altyapısıyla adeta Başşehre armağan edilmiş Ulus İş Hanı’nda tekrar varlık uğraşına başlıyoruz. Meselelerin yalnızca konuşulduğu değil sıkıntılarımıza ait tahlil tekliflerinin de üretildiği bir idare anlayışını benimsiyoruz.”

YENİ MEZUN AVUKATLAR FİYATSIZ OLARAK FAYDALANACAK

Ortak Hizmet Projesi kapsamında, Ulus İş Hanı’nda bir yandan mesleğe girişte çeşitli zorluk yaşayan yeni mezun avukatlara dayanak olunurken bir yandan da Ulus’taki dönüşüme katkı sağlanacak.

Ulus Çarşısı’ndaki 8 bin 500 metrekare alan içerisinde sanal ofis, ofisler, hukuk kütüphanesi, çok gayeli salonlar, derslikler, Gelincik ve İsimli Yardım Merkezleri ile kafeterya yer alıyor.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.