Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 28°C

Fahiş fiyatın cezası tutanak! Vatandaş belediyeye isyan etti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zabıtası, vilayet genelinde market ve fırınlarda etiket ve gramaj kontrolü, marketlere fahiş fiyat kontrolü yaptı. Fahiş fiyat uygulayan zabıta takımları, 12 markete tutanak yazarak Ticaret Vilayet Müdürlüğü’ne bilgi verdi. Basın bülteni ile servis edilen habere vatandaşlar, “Fahiş fiyatın cezası yalnızca tutanak mı? Ne kadar ceza aldılar? Neden açıklanmıyor” diye reaksiyon gösterdi.

Fahiş fiyatın cezası tutanak! Vatandaş belediyeye isyan etti
28 Temmuz 2023 08:24
53

BALIKESİR (İGFA) – Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, vilayet genelinde market ve fırınlarda etiket ve gramaj kontrollerini sürdürüyor. Marketlerde fahiş fiyat artışı ve etiket ile kasa ortasındaki fiyat farklarını da denetim eden Zabıta takımları ayrıyeten hijyen ve evrak kontrollerini de gerçekleştiriyor.

Balıkesir genelinde vatandaşların huzuru, sıhhati ve kamu sistemi için misyonlarını sıkı bir halde sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta takımları, sorumluluğunda bulunan bölgelerde haksız fiyat artışının önüne geçmek maksadıyla temel besin ve temel muhtaçlık materyalleri başta olmak üzere eserlerin alış-satış fiyatları üzerinden karı ile etiket fiyatlarının ödeme noktalarında da eşleşip eşleşmediği denetim etti. Kontrollerde; reyon fiyatıyla kasa fiyatı farklı çıkan marketlere kanun gereği tespit tutanağı tutularak cezai süreç yapılması için gerekli süreçler başlatılıyor. Ayrıyeten etiketsiz eser satışının da önüne geçmek için çalışan takımlar fiyat kontrolünün yanı sıra, eserlerin son kullanma tarihi ve hijyen şartlarını da denetliyor. Son bir hafta içinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta takımlarının yaptığı kontrollerde 12 işletmeye tutanak tutulup bahisle ilgili Ticaret Vilayet Müdürlüğü’ne bilgi verildi.

Belediyenin resmi internet sitesinden basın bülteni formunda servis edilen habere vatandaşlar, “Fahiş fiyatın cezası yalnızca tutanak mı? Ne kadar ceza aldılar? Neden açıklanmıyor. Her vakit vatandaşın yanındayız diyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Lideri Yücel Yılmaz nerede?” diye reaksiyon gösterdi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.