Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 28°C

Erciyes Teknopark’tan “Hassas Tıp”” programı

Erciyes Teknopark tarafından “Hassas Tıp ve Sıhhat Biyoteknolojisi Üssü Programı” düzenlendi.

Erciyes Teknopark’tan “Hassas Tıp”” programı
22 Temmuz 2023 10:24
53

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Erciyes Teknopark Konferans Salonu’nda düzenlenen programa AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler ve Bayar Özsoy, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oktay Özkan ile Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu, Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Narin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu, Araştırma Dekanı Doç. Dr. Gökmen Zararsız, Genom ve Kök Hücre Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yusuf Özkul, Teknopark Genel Müdürü Serhat Dalkılıç ile akademisyenler katıldı.

Programda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, düzenlenen aktifliğin değerine dikkat çekti. Milletvekili Böhürler, şunları kaydetti: “Erciyes Üniversitesi Türkiye’nin en saygın üniversitelerinden birisi. Dünyanın geldiği yer itibariyle sıhhat ve sıhhat teknolojileri buna ait yatırımlar ülkelerin şu anda en kıymet verdiği bahisler ortasına girdi. Kayseri’nin gelişmiş bir endüstrisi var. Nitelikli bir üniversitesi var ve sıhhat alanında çok değerli yatırımları var. Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Hücre Araştırma Merkezi’ni ziyaret ettiğimde çok etkilenmiştim. Değerli bir bilim var orda. Bu bilim sanayiye dönüşebilir mi? Aslına tüm hedefimiz o.”

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun da konuşmasında Teknopark Geliştirme Bölgeleri hakkında bilgiler verdi.

TOMTAŞ Projesinin AR-GE boyutunda lokomotif olmak istediklerine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Altun, kelamlarını şöyle sürdürdü: “Teknopark Geliştirme Bölgesi 2’nin imali tamamlandığında bölgenin akıllı sistemler olarak, yağmur suyundan gücünün üretimine kadar planlanmış, ödül alacağını düşündüğümüz bir bölge. Bu çalışmada sona gelmiş bulunmaktayız. Gerekli onaylarımız aldık. Teknopark Geliştirme Bölgesi 3’te Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesinde önemli pozisyonda bir yer. Arazi pozisyonu da çok hoş bir yer. Fakat bizler Teknopark Geliştirme Bölgesi 4’e çok ağırlaşmış bir durumdayız. Zira TOMTAŞ yapılanmasında Erciyes Teknopark olarak varız. Var olmak ile birlikte biz AR-GE boyutunda da lokomotif olmak istiyoruz. TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ile görüşmeler içerisindeyiz.

TUSAŞ’ın Kayseri’de yer almasını çok değerli buluyoruz. Üniversitemiz AR-GE Park’ta teknolojik Uzay Sistemleri ve Teknolojileri üzerine bir laboratuvar kurmuş durumundalar. Sağolsunlar onlara ilettiğimizde Teknopark Geliştirme Bölgesi 2’de de olacaklarını söz ettiler.”

Konuşmasında TUSAŞ ile Birlikte Havacılık Enstitüsü açmaya karar verdiklerini de açıklayan Rektör Prof. Dr. Altun, “Yaşanılan bu gelişmeler bizler için çok değerli. Bu gelişmelerin de kentimizin endüstrisine öncülük edeceğini düşünüyorum. Üniversiteye yakışanda budur. Şayet bir üniversite kentte, kentin dinamizmine, sanayi gelişmesine geride kalarak ayak uydurmaya ve peşinden koşmaya çalışıyorsa bu çok makûs bir şeydir. Lakin biz Erciyes Üniversitesi olarak, teknoparkımızdaki firmalarımızla, Üniversitemizdeki araştırma merkezlerimizdeki projelerimiz ile kentimizin endüstrisine taraf verme hareketi içerisindeyiz. Bununla yetinmiyoruz. Ülkemiz ve dünya içinde projelerde olmak istiyoruz” diye konuştu.

Teknopark Genel Müdürü Serhat Dalkılıç ise konuşmasında Erciyes Teknopark hakkında iştirakçilere bilgiler verdi. Açılış konuşmalarının akabinde Prof. Dr. Atıl Bişgin tarafından “Hassas Tıp ve Sıhhat Biyoteknolojisi” konusunda sunum gerçekleştirildi.

Sunumun akabinde ise AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler ve Bayar Özsoy, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun Erciyes Teknopark’ta faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek, AR-GE çalışmaları hakkında bilgiler aldılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.