Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Cevdet Yılmaz, ek bütçeyi Meclis’e sundu… Depremin maliyeti 104 milyar dolar!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Şubat ayında yaşanan ve 11 ili etkileyen zelzele felaketinin maliyetinin 104 milyar doları bulduğunu açıkladı.

Cevdet Yılmaz, ek bütçeyi Meclis’e sundu… Depremin  maliyeti 104 milyar dolar!
11 Temmuz 2023 16:36
52

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Şubat ayında yaşanan sarsıntıların kamu harcamalarında önemli artışa neden olduğunu belirterek, sarsıntının yol açtığı yıkımın maliyetinin yaklaşık 104 milyar doları bulduğunu kaydetti. Yılmaz, ‘ek bütçe yapılabilir’ kararından hareketle hazırlanan ek bütçenin Aziz Meclisin takdirine sunulduğunu duyurdu.

2023 yılı Merkezi İdare Ek Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerine uzun yıllar misyon aldığım TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başladıkları toplumsal medya hesabından duyuran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2023 yılı bütçe amaç ve varsayımlarının 2022 yılının ikinci yarısındaki makroekonomik görünüm ve beklentilerimiz çerçevesinde belirlendiğine dikkati çekerek, “Ancak global seviyede sürmekte olan yükselen enflasyon, tedarik zincirlerindeki aksaklıklar, emtia fiyatlarındaki dalgalı seyir ve Rusya-Ukrayna savaşı, makroekonomik görünüm ve varsayımlarda çok büyük değişimlere yol açtı. Bilhassa Şubat ayında yaşadığımız asrın felaketi, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli sarsıntıların yaralarının sarılması eforları, kamu harcamalarında önemli artışa neden oldu. Zelzelenin yol açtığı yıkımın maliyeti yaklaşık 104 milyar doları bulmaktadır” tabirlerini kullandı.

https://twitter.com/_cevdetyilmaz/status/1678723447608815617

Küresel belirsizlik ve risklerin devam ettiği bir ortamda, yüzyılın en büyük afetlerinden birinin de yaşanmış olmasıyla, bütçemizdeki mevcut ödeneklerin dağılımı ve kamu hizmetlerinde rastgele bir aksaklık oluşmaması hedefiyle bütçemizde revizyona gitme muhtaçlığı hâsıl olduğuna vurgu yapan Yılmaz, “Bizler bu ek bütçeyle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; sarsıntıdan etkilenen vilayetlerimizi daha güçlü halde ayağa kaldırmayı, çiftçimizin, esnafımızın, emekçimizin, emeklimizin yanında olmayı hedefliyoruz. Gereksinim sahibi vatandaşlarımızın toplumsal dayanaklarla yanlarında olmayı ve ülkemizin kalkınma potansiyeline katkı sağlayacak eğitim ve sıhhat başta olmak üzere altyapı yatırımlarını daha süratli tamamlayabilmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Anayasanın 161. hususu çerçevesinde, 5018 sayılı Kanunun 19. hususunda yer alan kanunla ek bütçe yapılabilir kararından hareketle hazırlanan Ek Bütçeyi Ulu Meclisin takdirine sunduklarını belirten Yılmaz, ek bütçenin iyi ve uğurlu olmasını diledi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.