Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Kayseri Talas’ta tarım alanlarına İHA’yla ilaçlama

Kayseri’nin Talas Belediyesi tarımda teknolojiyi aktif bir halde kullanırken, tarım alanlarının ilaçlamasını insansız hava aracı ile yapmaya başladı.

Kayseri Talas’ta tarım alanlarına İHA’yla ilaçlama
11 Temmuz 2023 04:08
67

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’nin Talas Belediyesi tarafından daha evvel ekimi yapılan tarım topraklarında hem verimli bir ilaçlama gerçekleştirmek hem de vakitten ve maliyetten tasarruf sağlamak emeliyle başlatılan uygulamada 760 dekar alan drone ile ilaçlandı.

Uygulama ile ekili alanların üzerinden traktör yahut diğer bir araçla geçilmediğinden %6 üzere bir oranda da eser kaybı engellenmiş oluyor.

“TARIM İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

Talas Belediyesi’nin ilçede bir birincisi gerçekleştirerek başlattığı uygulama hakkında konuşan Talas Belediye Lideri Mustafa Yalçın, ziraî kalkınmaya büyük ehemmiyet verdiklerinin altını çizerek bu mevzuda ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Başkan Yalçın, “Hasadın en verimli halde olmasını amaçlıyoruz. Drone ile ilaçlamada ekinleri çiğnemeden süreç yapılması değerli bir avantaj. Bu birebir vakitte ülkemiz için de ulusal gelirin heba olmaması demek. Vakitten, yakıttan tasarruf sağlayacak bir uygulama. Ziraî kalkınma yolunda ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.