Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

İstanbul’da metruk alanlar ‘Yaşam Vadisi’ne dönüşüyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, İSKİ tarafından ıslah edilen ve Hayat Vadisi’ne dönüştürülen Çekmeköy’deki Serindere’de incelemelerde bulundu.

İstanbul’da metruk alanlar ‘Yaşam Vadisi’ne dönüşüyor
28 Temmuz 2023 18:36
54

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu, İSKİ’nin Çekmeköy’ün çehresini değiştiren çalışmalarını yerinde inceledi.

Çekmeköy’de, yağışlı havalarda sel ve taşkın problemlerine neden olan Serindere’deki dere ıslahı ve alt yapı çalışmalarının geldiği noktayı basın mensupları ile birlikte deneyimleyen İmamoğlu, İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa ve İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Kahraman’dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Göreve geldikleri andan itibaren, İstanbul’un kenara itilmiş problemlerine dönük tahliller geliştirdiklerini belirten İmamoğlu, “Özellikle dere yatakları, vakit içerisinde metruk kaldıkça işgallere uğramış, yapılaşmalar artmış ve korunması gereken bu alanlar, ne yazık ki çok yıllar yıllar geçerek yerleşime açılmış. Doğal dereler korunmadığı takdirde, su yatakları korunmadığı takdirde, onların barajlara ulaşması, erişmesi engelleniyor. Etraf kirliliği başlıyor. Ve bugün tahminen de kuraklığın ağır yaşandığı ülkemizde, kentimizde, iklim değişikliği konusunda gerekeni yapmamış oluyoruz” dedi.

“İstanbul’un bu makus tarihini bilakis çevirmek istedik” diyen İmamoğlu, “Ben, buraya birinci geldiğim periyodu hatırlıyorum liderlerimiz, meclis üyesi arkadaşlarımız ve Çekmeköylü hemşerilerimizle. İSKİ’nin burada bir çalışma yapma mecburiyetinden bahsedilmişti. Bir de orada bir kısım kamulaştırma ve bunun üzere konularla ilgili konuşmuştuk. Natürel geçmişin birikmiş problemlerini bir anda çözmek mümkün olmuyor, ancak nitekim 4 yıldır buraya arkadaşlarım ağır bir emek verdiler. Bugün gelinen noktada, Rahmi Demir Kent Ormanı, tahminen de İstanbul’un en nitelikli, doğal, içinde oraya muhalif hiçbir şey olmayan, çok kimlikli, insanların gelip keyifle spor yaptıkları, yürüyüş yaptıkları, oksijen topladıkları bir alana dönüştü. Ve ilavesinde, hiç yoktan 83 bin metrekarelik dere ıslahının yanı sıra, bir ömür vadisini de bu kente katmış olduk. Arkadaşlarımın yeniden ihtimamlı çalışmasıyla 55 bin metrekarelik Muhsin Yazıcıoğlu Mesire Alanı’nın da buraya eklenmesiyle birlikte, 83 bin sayısı, çok yakın vakitte 140 bin metreye yakın bir alana ulaşacak. Rahmi Demir’le karşılıklı ve uzunlamasına, dere uzunluğu çok keyifli bir hayat vadisini Çekmeköylü hemşehrilerimle paylaşmış olacağız.” diye konuştu.

ŞEHRE 83 BİN METREKARELİK ÖMÜR VADİSİ KAZANDIRILDI

Projenin ikinci etabında ise, ıslah edilen Serindere’nin etrafı düzenlenerek Ömür Vadisi’ne dönüştürüldü.

Toplam 83 bin metrekarelik alanda; birçok aktivitenin yapılacağı meydanlar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, seyir terasları, piknik alanları, oyun parkları, spor alanları ile aktivitelerin yapılacağı hayat alanları yer alıyor. Serindere Ömür Vadisi Projesi kapsamında; 1.415 ağaç ve 180.694 çalı dikerek, toplam 40.000 metrekare yeşil alan oluşturuldu. Ayrıyeten proje alanı içerisinde 4 kilometre yürüyüş ve bisiklet parkuru, aktiflik meydanları, teleferikli çocuk oyun alanları, sokak oyunları ve antrenman parkları, küçük futbol alanı, bitki tüneli ve piknik alanları yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.