Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Festival Talas’ta kadınlar matinesi

Kayseri’nin Talas Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100. Yılına özel olarak yıl uzunluğu düzenleyeceği ‘Festival Talas’ etkinliklerinin birincisi olan ‘Kadınlar Matinesi’ gerçekleşti.

Festival Talas’ta kadınlar matinesi
27 Temmuz 2023 09:12
51

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’nin Talas ilçesinde bayanlar tarafından ağır ilgi gören aktiflikte Başrollerini Demet Akbağ ve Ehil Dikinciler’in paylaştığı ‘Nadide Hayat’ sineması gösterildi.

Gezegen toplumsal tesiste yapılan tertipte bayanlar hem toplumsallaştı hem de bayanların ayakta kalma öyküsünü mevzu edinen ‘Nadide Hayat’ sinemasıyla farklı vakit geçirdi.

Program öncesi kürsüye gelerek konuşma yapan Lider Yalçın, bayanların hayattaki yerlerine ve değerine değindi. Bayanların güçlü olması gerektiğini belirten Lider Yalçın, Kurtuluş Savaşı üzere değerli anlarda daima bayanların yükü omuzladıklarını belirtti.

“KADINLAR ÖRNEK ALACAĞIMIZ KİŞİLER”

Başkan Yalçın şunları söyledi: “Bizim gençlik yıllarımızda bayanlar matinesi olurdu, matinede bayanlar bir ortaya gelirler, kültürel etkinlikler olur, sinema izlerlerdi sonrada akşam onlar hakkında sohbet ederlerdi. Kentin bir ortaya gelebilmesi için âlâ etkinliklerdi. Bugün de nostalji olsun diye ismine bayanlar matinesi dedik lakin aslında bugün burada bir sinema seyredeceğiz. Bu sinema, bir bayanın kendi ayağının üzerinde durmasının sineması. Hayatımızda kimi külfetler olabilir, birtakım imkanlardan uzak olabiliriz fakat kendi ayaklarımızın üzerinde durmamız gerekiyor. İşte bu sinemada de bu anlatılıyor. Neden bu sineması paylaşmak istedik? Zira başroldeki bir hanım. Tıpkı vakitte da bu hanımın kaybettiklerinin yanında gençlere örnek olacak halde kendi hayatını muvaffakiyete kavuşturmasının sineması. Bayanlarımız, annelerimiz keyifli olursa herkes keyifli olur. Çocuklarımız keyifli olur. Bir vakitler Kurtuluş Savaşı’nı bayanlar taşıdı sırtında. Ailenin kazanımlarını hem hanımlarımız sırtında taşıdı. Onun için hanımların ‘Benden geçti’ demeye hakkı yok diye düşünüyorum. Zira hanımlar sahiden bizim en örnek alacağımız şahıslar.”

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.