Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Balıklar da zamlardan nasibini aldı! Hangi balık nasıl pişirilir?

Bursa Agora Çarşısı esnafı, yeni balık fiyatlarını paylaşırken, hangi balığın pişirilme taktikleriyle ilgili de bilgiler verdi.

Balıklar da zamlardan nasibini aldı! Hangi balık nasıl pişirilir?
25 Temmuz 2023 14:24
51

Esmanur GÜLBAHAR – Onur POLAT – Herkes Duysun / BURSA (İGFA) – Fiyat yüksekliği sebebiyle vatandaşın balığa eskisi kadar istek görmediğini değinerek, “Şu an en çok tercih edilen sardalya balığı, kilosu ise 150 TL. Hamsi çok satılıyor oda 130-150 lira ortası. İstavrit 200-220 lira civarlarında. Levrek ve çupraların kilosu ise 180-200 bandında satışa sunuluyor. Doğal deniz çupraları ve levrekleri 900-1000 TL ortası. Bako mezgitler 250-300 TL. Minekop var, halk ortasında ‘kaya levreği’ yada ‘sarıağız’ denir. Bu balığın kilosu ise şu an 300 lirayı buluyor. Karidesin kilosu ise 350 TL’den satılıyor” dedi.

HANGİ BALIK FIRINDA, HANGİ BALIK TAVADA PİŞİRİLMELİ?

Balık pişirme tüyoları veren esnaf, “Sardalya balığının ağustos ayının onundan sonra çok hoş ızgarası olur, asma yaprağına sarılıp da ızgarası yapılmalı. İstavrit balığı ise her vakit tava balığıdır. Mısır unu ile kızgın yağda yapılmalı. Hamsi balığına gelince, onun şu an yalnızca tavası olur. Çupra ve Levrek fırında da pişirilebilir, ızgaraya da olur zira yağlı bir balıktır. Mezgit ve karides tavada cızlama olur.” dedi.

Esnafın yaptığı açıklamaya nazaran, “En ağır satılan balık, sardalya ve istavrit oluyor. Alım gücü olan vatandaş karides ve kalamar tercih ediyor, alım gücü daha düşük olanlar ise sardalya, istavrit ve hamsi tercih ediyor.” dedi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.