Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

KASKİ’den GES gururu

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon Yönetimi (KASKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren, Kayseri İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nde 2022 yılında 5 milyon 100 bin Kilowatt Saat (kWh), bir mühlet evvel işletmeye alınan Güneş Güç Santrali (GES) sayesinde ise aylık 1 milyon kWh’den fazla elektrik gücü üretildiğini kaydetti.

KASKİ’den GES gururu
25 Temmuz 2023 12:48
60

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’de içme suyu, kanalizasyon ve atık su arıtma faaliyetlerini gerçekleştiren KASKİ Genel Müdürlüğü, kentte içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin kesintiye uğramadan sürmesi için faaliyetlerini aralıksız halde sürdürüyor.

Kayseri’nin daha sağlam altyapıya kavuşması için, merkez ve ilçelerde faaliyetlerine aralıksız halde devam eden KASKİ, öbür yandan maliyetleri düşürmek için kendi tesislerinde elektrik gücü üretiyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, bu kapsamda KASKİ bünyesinde hizmet veren, Kayseri İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nde 2022 yılında arıtılan atık sulardan oluşan birincil çamurun çürütülmesiyle 5 milyon 100 bin kWh elektrik üretildiğini kaydetti.

Altyapı ile ilgili hizmetlerin vatandaşlara eksiksiz biçimde ulaştırılması için KASKİ’nin gece gündüz ayrımı yapmadan çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürdüğünü, bunun yanı sıra yüksek güç tüketimli tesislerinin güç muhtaçlıklarını yenilenebilir güçten karşılamak üzere de harekete geçtiklerinin altını çizen Lider Büyükkılıç şunları kaydetti: “KASKİ’miz bünyesinde hizmet veren, Kayseri İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nde 2022 yılında arıtılan atık sulardan oluşan birincil çamurun çürütülmesiyle 5 milyon 100 bin kWh elektrik üretildi. Atıksu arıtma çamurundan yaklaşık olarak yılda 2,6 milyon m3 biyogaz üretilmekte olup, üretilen biyogazın jeneratörlerde yakılması ile de 5 milyon 100 bin kWh elektrik gücü üretilmektedir. Bununla birlikte tesisimizde kirli sular da etrafa ziyan verilmeden arıtılıyor. Ayrıyeten elektrik gücü üretilmesi maksadıyla Kayseri İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’mizin çabucak yanı başında nisan ayında üretime başlayan 5 mW kapasiteye sahip Güneş Güç Santrali sayesinde muhtaçlık duyduğumuz elektrik gücünün bir kısmını buradan karşılamaya başladık. Kelam konusu tesisimizden aylık 1 milyon kWh’den fazla elektrik gücü üretilmektedir. Yenilenebilir güneş güç kaynağından üretilecek elektrik sayesinde, etraf sıhhati korunarak karbondioksit salınımının azaltılacağı ve 81 bin 698 metrekarelik alanda kurulan Güneş Güç Santrali’nde yılda yaklaşık 11 milyon kWe üretim sağlanacak.”

Büyükkılıç, öbür yandan Hacılar İlçesi Karpuzsekisi ve İncesu İlçesi Tahirini Mahallelerinde de GES için çalışmaları başlattıklarını hatırlatarak, “Tüm bunlar vatandaşlarımıza daha güzel hizmet edebilmek ismine gerçekleştiriliyor. Amacımız kentimizde altyapıyı dünya standartlarında bir yapıya kavuşturmak” dedi.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.