Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Bursa’da sektörlerin geleceği ortak akılla şekilleniyor

Bursa iş dünyası, üniversiteler ve kamu kurumlarının temsilcilerini tıpkı masa etrafından buluşturan Sektörel Kurullar, iki gün boyunca gerçekleştirilen toplantılarda yeni periyoda ait yol haritalarını kıymetlendirdi.

Bursa’da sektörlerin geleceği ortak akılla şekilleniyor
25 Temmuz 2023 11:36
66

BURSA (İGFA) – Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Türkiye’de bir unsur imza atarak hayata geçirdiği Sektörel Kurullar, yeni devir yol haritalarını belirlemek üzere Bursa Business School’da “Strateji Arama Çalıştayı” gerçekleştirdi.

BTSO tarafından Uludağ’da iş dünyasının referans eğitim merkezi olarak kurgulanan Bursa Business School, “BTSO Sektörel Kurullar Strateji Arama Çalıştayı”na konut sahipliği yaptı.

BTSO İdare Şurası Lideri İbrahim Burkay, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Tosun, Bursa Uludağ Üniversitesi Evvelki Periyot Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, BTSO İdare Şurası ve Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri ile Kurul Liderleri ve Lider Yardımcılarının katıldığı Uludağ’daki iki günlük çalıştay programında Kurulların yapacağı çalışmaları daha sistemli hale getirecek yol haritasının oluşturulması ve iş dünyası-üniversite işbirliğinin geliştirilmesi maksadıyla yeni stratejiler değerlendirildi.

BTSO İdare Şurası Lideri İbrahim Burkay, Uludağ’daki Kirazlıyayla Sanatoryumu’nun Cumhuriyet periyodunun en değerli yapıtları ortasında yer aldığını söyledi. Anıtkabir’in mimarı Ordinaryüs Prof. Dr. Emin Onat ile birinci bayan mimarlardan Prof. Dr. Leman Tomsu’nun yaptığı yapıtı kapsamlı bir renovasyon çalışmasının akabinde iş dünyasının hizmetine sunduklarını tabir eden Lider Burkay, “Bu eser, alanında dünyada birinci 5 tesis içerisinde yer alıyor. Odamız bünyesinde 1992 yılında Eğitim Vakfı kurulmuştu. Artık biz bu eğitim çalışmalarını Bursa Business School (BBS) ile bir kademe üst taşıyoruz. Üniversitelerimiz ile yapacağımız işbirlikleri ile bilhassa şirketlerdeki üst yöneticilerin bilgilerini upgrade etmelerini sağlayacağız. Şimdiye kadar 6 üniversitemizle işbirliği muahedesi yaptık. INSEAD, Harvard Business School üzere dünyadaki başarılı örneklerden ilham alarak kurguladığımız BBS, Türkiye’de tek olacak. Buradaki eğitimler eski iktisattan yeni iktisada dönüşüme güç katacak.” dedi.

Burkay, Bursa’nın global rekabet yarışında nitelikli insan kaynağı kadar, iktisattaki değişim ve dönüşüme adapte olacak girişimcilere de muhtaçlığı olduğuna vurgu yaptı.

BTSO üzere kurumların her alanda dönüştürücü gücünü kullanması gerektiğini vurgulayan Lider Burkay, 2013 yılında Türkiye’deki oda ve borsalar ortasında birinci kere sektörel kurul yapılanmasını oluşturduklarını hatırlattı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Bursa Business School projesinin hayat uzunluğu öğrenme istikametinde iş dünyasına değerli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

Sanayinin üniversiteden büyük beklentileri olduğunun farkında olduklarını lisana getiren Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, ” Endüstriyi güçlendiren akademik akıl, endüstriyle güçlenen üniversite olmak istiyoruz. Bu türlü bir mottomuz var. BTSO Kesim Konseyleri’nde yer almaktan da çok mutluyuz.” dedi.

Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Tosun, Bursa Business School’un Bursa için çok kıymetli bir işlev üstleneceğini belirterek, Mudanya Üniversitesi’ni iş dünyası ile yapılacak çalışmalarda öne çıkarmak istediklerini kaydetti.

Toplantılarda 23 başka bölümde faaliyet gösteren Sektörel Kurulların temsilcileri de yeni periyotta planladıkları projelere ait görüş ve tekliflerini paylaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.