Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Keykubadiye Sarayı’nda kazı çalışması sürüyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, Anadolu Selçuklularının en parlak devrinde Sultan 1’inci Alaaddin Keykubad tarafından 1220’li yıllarda inşa ettirilen Keykubadiye Sarayı’ndaki hafriyat çalışmalarını yerinde inceledi.

Keykubadiye Sarayı’nda kazı çalışması sürüyor
21 Temmuz 2023 12:00
58

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Şeker Gölü üzerinde bulunan Selçuklu periyoduna ilişkin Keykubadiye Sarayı’nda yapılan hafriyat çalışmaları tüm süratiyle sürerken, Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, hafriyat alanında incelemelerde bulundu.

Başkan Büyükkılıç’a inceleme esnasında Kocasinan Belediye Lideri Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Lideri Hüseyin Akay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman ve daire liderleri eşlik etti.

Keykubadiye Sarayı Hafriyat Heyeti Lideri Prof. Dr. Ali Baş’tan hafriyat çalışmaları hakkında bilgiler alan Lider Büyükkılıç, Selçuklu kenti Kayseri olan Kayseri için çok değerli olan Keykubadiye Sarayı’nın gün yüzüne çıkarılması için hafriyat çalışmaları Büyükşehir Belediyesi takviyeleriyle devam ettiğini belirtti.

2014’ten itibaren burada hafriyat çalışmaları yaptıklarını, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Kayseri Şeker Fabrikası’nın çok büyük dayanaklarının olduğunu anlatan Prof. Dr. Ali Baş, sıkıntısız bir halde kazıların sürdüğünü söz etti. Baş, Lider Büyükkılıç’a hafriyat çalışmaları sonrası ortaya çıkan Alaaddin Keykubad’ın sarayının da olduğu alanda kapsamlı bilgiler verdi.

“TARİHE BİR DEFA DAHA IŞIK TUTACAK”

Kayseri’nin, Anadolu Selçuklu Devleti’nin diyarı olduğunu vurgulayan Lider Büyükkılıç, “Sultan 1’inci Alaaddin Keykubad tarafından 1220’li yıllarda inşa ettirilen Keykubadiye Sarayı’ndaki hafriyat çalışmalarını yerinde inceleyip, Hafriyat Liderimiz Prof. Dr. Ali Baş’tan bilgi aldık” dedi. Büyükkılıç, Keykubadiye Sarayı ile tarihe bir kere daha ışık tutacaklarını söz ederek, “İnşallah çalışmalarımız tamamlandığında kadim kentimiz Kayseri, Selçuklu’nun en değerli ve hoş yapıtlarından biri olan Keykubadiye Sarayı ile tarihe bir sefer daha ışık tutacak” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.