Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Tahıl Koridoru’nda son durumu değerlendirdi… Esed’e net mesaj verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’a hareketinden evvel Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen basın toplantısında Tahıl Koridoru Anlaşması’na da vurgu yaparak, “Söz konusu açıklamaya karşın Putin’in insani köprünün devamını istediğine inanıyorum” dedi. Suriye ile olağanlaşma süreci ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Esed ile de görüşme noktasında kapalı değiliz. Onların bize yaklaşım biçimi değerli. Türkiye’nin kuzey Suriye’den çıkmasını istiyor. Bu türlü bir şey olamaz” dedi.

Tahıl Koridoru’nda son durumu değerlendirdi… Esed’e net mesaj verdi
17 Temmuz 2023 16:48
62

İSTANBUL (İGFA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez tipi kapsamında birinci durak olan Suudi Arabistan’a gerçekleştireceği ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kapsayan ziyaretimizin birinci durağı olan Cidde’ye hareket edeceğiz. Esaslı tarihi ve kardeşlik bağlarına sahip olduğumuz Körfez ülkeleri ile bağlantılarımızda son periyotta kıymetli aralar kaydettiklerini söyledi.

6 Şubat’ta yaşanan zelzele felaketi sonrasında bu kardeşlerimizin maddi, manevi her türlü takviyesi yanlarında gördüklerini söz eden Erdoğan, “Bu vesileyle bu dost ve kardeş ülkelerden konteyner temininden insani yardıma kadar pek çok alanda Türkiye ile tam bir dayanışma sergilediler. Ülkem ve milletim ismine bir sefer daha kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“PUTİN İLE GÖRÜŞECEĞİM”

“Bugün yapılan açıklamaya karşın Rusya Federasyonu Devlet Lideri dostum Putin’in bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ortada Dışişleri Bakanım muhatabıyla görüşmelerini yapacak. Seyahatten döner dönmez Sayın Putin ile ben de görüşmelerimi yapacağım. Kendisiyle Ağustos ayında ülkemizde bir ortaya geldiğimizde tüm bu konuları görüşme fırsatını da bulacağız. Ayrıyeten Rus tahıl ve gübresinin sevkinin önünün açılması noktasında nasıl hareket edebileceğimizi de istişare edeceğiz” diye konuştu.

Hatırlanacağı üzere Rusya, geçen yıl Türkiye ve Birleşmiş Milletler’in (BM) arabuluculuğunda imzalanan, Ukrayna limanlarında mahsur kalan milyonlarca ton tahılın dünyaya ulaştırılmasını sağlayan Tahıl Koridoru Mutabakatı’ndan çekildiğini açıklamıştı.

“ESED İLE GÖRÜŞMEYE KAPALI DEĞİLİZ”

Öte yandan Suriye ile olağanlaşma süreci ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim Suriye ile kapıyı kapama üzere bir durumumuz kelam konusu değil. Kapı açık, bu dörtlü doruklarla ilgili de biz yeniden hem bu dörtlü tepeler yapılsın fakat biz Beşer Esed ile de görüşme noktasında kapalı değiliz. Görüşürüz, bütün sıkıntı onların bize yaklaşım stili değerli. Şu anda tabi Suriye’de Esed maalesef Türkiye’nin kuzey Suriye’den çıkmasını istiyor. Bu türlü bir şey olamaz. Zira biz orada terörle gayret ediyoruz. Sınırlarımızdaki teröristlerle uğraş ediyoruz. Yani hudutlarımızda bu teröristler varken nasıl çıkarız? Devamlı oradan tehdit altında olan bir Türkiye var. Tıpkı ifadeyi farklı ülkelere kullanabiliyor mu? Kullanamıyor, onun için de adil yaklaşım arıyoruz. Bu adil yaklaşım olduktan sonra sıkıntı yok bunların hepsini aşarız” diye konuştu.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.