Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Karabağlar’da okullara 4 milyon TL’lik bakım onarım desteği

İzmir’de Karabağlar Belediyesi, eğitime takviye anlayışı kapsamında bu yaz aylarında da acil gereksinim duyulan okullarda bakım ve tamir çalışması gerçekleştiriyor.

Karabağlar’da okullara 4 milyon TL’lik bakım onarım desteği
16 Temmuz 2023 10:48
54

İZMİR (İGFA) – Karabağlar Belediyesi’nden okullara bakım tamirat dayanağı geldi. Bunun için 4 milyon 150 bin liralık ihale yapıldı.

Toplam 25 okulda devam eden çalışmalar kapsamında iç ve dış boya, sıva, tesisat, kapı üzere farklı noktalarda bakım ve tamirler gerçekleştiriliyor. Çalışmalar, okulların açılacağı tarihe kadar tamamlanacak.

Karabağlar Belediye Lideri Muhittin Selvitopu, vazife alanlarına girmemesine rağmen kendilerini eğitim konusunda sorumlu hissettiklerini söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan ettikten sonra en fazla ehemmiyet verdiği bahislerin başında eğitimin geldiğini hatırlatan Lider Selvitopu, “Karabağlar Belediyesi olarak biz de elimizden geldiği oranda takviye olmaya çalışıyoruz. İlçemizde yaklaşık 80 bin çocuğumuz eğitim görüyor. Bu az bir sayı değil. Ulusal Eğitim Bakanlığımız, İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğümüz okullarımızın gereksinimleri gidermeye çalışıyor. Lakin yetişemedikleri hususlarda belediye olarak biz devreye giriyoruz. Her okulumuza, bütçe imkanlarımız ölçüsünde katkı koymaya uğraş ediyoruz. Çocuklarımız fiziki ortamları ne kadar düzgün olursa, o derece kentimiz ve ülkemiz için faydalı olurlar” dedi.

Okul bakım tamirlerinin yanı sıra Karabağlar Belediyesi dersanesi KARBEM aracılığıyla her yıl 1500 öğrenciyi lise ve üniversite imtihanlarına fiyatsız olarak hazırladıklarını vurgulayan Lider Selvitopu, “Yine Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdumuzla üniversite öğrencilerimizin barınma muhtaçlıklarını, bir modül da olsa karşılamaya çalışıyoruz. Her yıl ilkokul 1. sınıfa başlayan öğrencilerimize kırtasiye dayanağı veriyoruz. Karabağlar Belediyesi olarak bundan sonra da tüm gücümüzle çocuklarımızın ve ailelerinin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.